BANSKÁ BYSTRICA: Výstavba severného obchvatu mesta pod Urpínom sa blíži ku koncu

17.06.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 17. júna (TASR) – Výstavba severného obchvatu Banskej Bystrice sa blíži ku koncu, informovala TASR Lenka Kubejová z útvaru komunikácie Granvia Construction, s.r.o., ktorá je hlavným zhotoviteľom stavebných prác. "V mesiaci máj prebiehali v rámci výstavby rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – severný obchvat dokončujúce práce na väčšine stavebných objektov," konkretizovala. Ukončenie výstavby severného obchvatu je naplánované na koniec júla.

Charakteristické pre cestné objekty boli terénne úpravy zárezových a násypových svahov, krajníc, odvodňovacích rigolov. Úpravou prešli tlmiče nárazov a zvodidlá, realizovalo sa trvalé zvislé aj vodorovné dopravné značenie. Pokračovali tiež práce na úpravách terénu pod mostnými objektmi.

K 31. máju bolo dokončených 148 stavebných objektov a rozpracované objekty boli v rovnakom počte. V júni sa predpokladá podľa Kubejovej pokračovanie dokončovacích prác na mostných a cestných objektoch. Pokračovať budú aj vegetačné úpravy.

Stavba má mať celkovo štyri mimoúrovňové križovatky. Z každej z nich je možné napojiť sa na miestne komunikácie alebo na R1 v smere buď na Brezno, na Bratislavu alebo na Ružomberok. Hlavnou dopravnou tepnou obchvatu bude trojúrovňová križovatka Kostiviarska. Prvou úrovňou pôjdu autá v smere z Bratislavy na Ružomberok a naopak, druhou z Bratislavy na Brezno. Posledná úroveň ich zavedie od Brezna na Ružomberok.
 

Vyberte región